Deze nieuwsbrief is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Contacteer SBD (sbd@sbd.be) indien u uw taalvoorkeur wenst te wijzigen.

Neem deel aan het innovatieprogramma van stad Antwerpen en blijf future-proof


Als ondernemer in de diamant- of juwelenindustrie wil je uiteraard future-proof blijven. Wil je daarom vooruitdenken en je huidige bedrijfsactiviteiten vernieuwen? Of zoek je hulp bij het innoveren van je ondernemingsactiviteiten, je business strategie, de lancering van een product, het bereiken van de juiste doelgroep of iets daartussenin?


Stad Antwerpen stimuleert deze innovatiebeweging en biedt in 2024 opnieuw één-op-één innovatietrajecten aan waarin je wordt begeleid door experten in automatisering, digitalisering, data analyse, duurzaamheid of marketing.


Wil je in januari 2024 aan de slag? Vul dan deze vragenlijst in. We verwachten je antwoorden voor 31 oktober 2023.

De stad selecteert de projecten voor het einde van dit jaar. Na goedkeuring van je deelname en afhankelijk van het project waar je aan wil werken, ga je


1.      OFWEL gratis aan de slag met de innovatie-expertenvan VERHAERT | MASTERS IN INNOVATION. Lees meer…


 “Dankzij het programma slaagden we erin onze innovatie opeen systematische wijze verder uit te bouwen: analyse, quick design, enz.” SBD-lid Alexander Appels, Chroma Diamonds


2.      OFWEL word je door ANTWERP.POWERED BY CREATIVES. gelinkt aan met de juiste creatieve expert die je begeleidt om een oplossing te vinden voor jouw specifieke nood. Lees meer…


Heb je vragen? Mail gerust naar AntwerpsMostBrilliant@antwerpen.be

SBD benoemt nieuwe voorzitter van het Bestuursorgaan

Het Bestuursorgaan van SBD heeft Dave Oste benoemd tot nieuwe voorzitter van het Bestuursorgaan. Paul Van der Steen en Wim Ruythooren zijn ondervoorzitters. Eva Van Looveren en Bart De Hantsetters zijn schatbewaarders.


De samenstelling van de Algemene Vergadering en het Bestuursorgaan van SBD kan geraadpleegd worden via volgende link: https://sbd.be/nl/bestuur/

het Bestuursorgaan van SBD

Maak een klantenprofiel aan op DiAntwerp.com

DiAntwerp is de enige B2B online marktplaats voor geslepen diamanten van Antwerpse diamantfabrikanten. Zoek naar goederen met een precious touch van Antwerpen, diamanthoofdstad sinds 1447, en grijp de kans om diamanten "vers van de fabrikant" te kopen. Als Antwerpse diamantfabrikanten combineren we het vakmanschap van onze diamantbewerkers met innovatieve technologieën en digitalisering. Maak nu een gratis klantenprofiel aan op www.diantwerp.com.


SBD biedt administratieve en juridische ondersteuning aan het DiAntwerp project.

Maak een gratis klantenprofiel aan

Afwijkingsaanvragen vakantie-, feest- en rustdagen diamantsector voor 2024 (herinnering)

Op de SBD-website kunt u de regeling vakantie-, feest- en rustdagen voor 2024 terugvinden, die recent werd goedgekeurd binnen Paritair Comité 324.


Als u geïnteresseerd bent in een afwijkende regeling, kunt u een afwijkingsaanvraag indienen (geadresseerd aan de Voorzitter van het Paritair Comité). De deadline voor het aanvragen van afwijkingen is 31 december 2023.


SBD leden kunnen bij SBD een modelbrief bekomen om een afwijking aan te vragen.

Vakantie-, feest-, en rustdagen 2024

Copyright © 2023 Syndikaat der Belgische Diamantnijverheid. Group photo © Shruti Mehta.

You are receiving this email because you opted in via the SBD membership application form or via our website.