SBD-lidbedrijf in de kijker: Meylemans Somers Diamondcutters

2024/03/29

"Bij het ontwerp van onze nieuwe faciliteiten hebben we rekening gehouden met de combinatie van hoogtechnologisch vakmanschap en expertise die ons bedrijf kenmerkt"

Terug

Meylemans Somers Diamondcutters (MSD), een gevestigde naam in de Antwerpse diamantnijverheid, heeft recentelijk zijn intrek genomen in een nieuw kantoor en atelier. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest op de begane grond van de Kneller building, was de behoefte aan uitbreiding duidelijk voelbaar. Danny Meylemans en Eva Van Looveren van het MSD team delen hun inzichten over deze belangrijke stap.

"De groeiende productie en de noodzaak van meer ruimte voor geavanceerde snijmachines, slijprobots en state-of-the-art meet- en scantechnologieën hebben ons gedreven om naar een nieuwe locatie te zoeken," legt Danny Meylemans uit. "In het begin van 2023 hebben we een kantoor met een vergunde diamantslijperij aangekocht in de ADC Building, waar we na een intensieve renovatie van meer dan zes maanden in september 2023 operationeel werden."

"Bij het ontwerp van onze nieuwe faciliteiten hebben we rekening gehouden met de combinatie van hoogtechnologisch vakmanschap en expertise die ons bedrijf kenmerkt"

Voor MSD stond de optimalisatie van het productieproces centraal in het ontwerp van het nieuwe kantoor en atelier. "Bij het ontwerp van onze nieuwe faciliteiten hebben we rekening gehouden met de combinatie van hoogtechnologisch vakmanschap en expertise die ons bedrijf kenmerkt," vervolgt Danny. "Elke stap in het productieproces is zorgvuldig gepland en geoptimaliseerd, met een sterke focus op betrokkenheid van de klant."

"We merken een grotere tevredenheid bij onze klanten door hun rechtstreekse betrokkenheid bij het slijpproces," voegt Danny toe. "Door regelmatig met hen te overleggen over beslissingen met betrekking tot het slijpresultaat, kunnen we een open en eerlijke communicatie behouden."

Naast het verbeteren van de klantbetrokkenheid, heeft MSD ook aanzienlijke inspanningen geleverd om de werkomgeving voor het personeel te optimaliseren. "We hebben gezorgd voor aangepaste verlichting, geluidsdemping en voldoende ruimte in de werkruimtes, waardoor de werkbeleving sterk verbeterd is," legt Eva Van Looveren uit.

Met een voortdurende focus op innovatie en precisie in scan- en slijptechnieken, blijft MSD zijn positie als marktleider in de diamantindustrie versterken. "We investeren voortdurend in nieuwe technologieën en blijven onze processen verbeteren om het best mogelijke resultaat te behalen," zegt Eva.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een rondleiding in het nieuwe kantoor en atelier van MSD, waar ze kunnen zien hoe het productieproces van diamanten verloopt. "We hopen onze uitgebreide kennis en ervaring te blijven delen met onze klanten en nieuw talent aan te trekken," besluit Danny Meylemans, "terwijl we streven naar een aangename werkomgeving in ons vernieuwde faciliteiten."

Deel dit op

Hoveniersstraat 22
2018 Antwerpen • België
+ 32 3 233 11 29